✍ شنیده های امروز یکشنبه 23 آبان ماه
بهترین ها
بهترین های بورس ، اخبار و کسب درامد

    • اپرداز : شنيده ها حاكى از انعقاد قرارداد بزرگى با بانك ملت و اعلام تعديل مثبت طى روزهاى آينده ميباشد .

 

    • گروه سنگ آهن : خبرها حاكى از بحث وضع تعرفه براى صادرات سنگ آهن جهت جلوگيرى از خام فروشى ميتواند رشد گروه را با چالش جدى همراه كند.

 

    • کگل : مدیرعامل شرکت معدنی صنعتی گل گهر از سفر معاون اول رييس جمهور به سيرجان و افتتاح كارخانه گندله سازی شماره ٢ و مجموعه ورزشي این شرکت در روز دوشنبه ٢٤ آبان ماه خبر داد. وی ادامه داد: برای راه اندازی این پروژه حدود 8500 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است. تقی زاده ظرفیت اسمی پروژه را سالانه 5 میلیون تن و قابل افزایش تا 7 میلیون تن ذکر کرد.

 

    • فولاد : افتتاح دو طرح بزرگ فولاد مبارکه/ معاون وزیر صعنت به افتتاح دو طرح بزرگ فولاد مبارکه که اواخر هفته گذشته رخ داد، واکنش نشان داد.به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، در پی افتتاح دو طرح بزرگ فولادی که سه شنبه گذشته با حمایت و مشارکت شرکت فولادمبارکه و حضور معاون اول رییس‌جمهور، وزیر صنعت و... راه‌اندازی شد، مهدی کرباسیان رییس هیأت عامل ایمیدرو و معاون وزیر صنعت اعلام کرد: خدای را سپاسگزارم که با پیگیری مستمر و همراهی و همکاری همکاران و فولادمبارکه، کارخانه فولاد سپیددشت چهار محال افتتاح شد.وی افزود: روزهای اول مسئولیت در نیمه دوم ٩٢ ، برخی به دلایلی چون مشکل آب و برق و گاز، کمبود نقدینگی و دعوای پیمانکار و کار فرما، شوخی و جدی راه اندازی ٧ طرح را رویا می دانستند. خوشحالی بزرگم اشتغال بیش از ٣٠٠ نفر مستقیم است و٨٠٠ هزار تن آهن اسفنجی و گامی برای سربلندی و توسعه جمهوری اسلامی ایران است./ به گفته بهرام سبحانی مدیرعامل "فولاد" ، دو پروژه این شرکت✳️شامل پروژه کارخانه ورق شمش‌دار تاراز و فولاد سفیددشت است. کارخانه ورق شمش‌دار تاراز با ظرفیت سالانه 330 هزار تن به عنوان نخستین کارخانه‌ تولیدکننده ورق‌های گالوانیزه و گالوالوم (ترکیبی از روی و آلومینیوم) است که در صنعت خودروسازی، لوازم‌خانگی، نفت و نماهای ساختمان‌های صنعتی کاربرد دارند.سرمایه‌گذاران 200 میلیارد تومانی این کارخانه از زیرمجموعه‌های شرکت‌های فولادمبارکه ازجمله آتیه فولاد نقش جهان و شرکت توکا فولاد و... هستند که باعث اشتغالزایی مستقیم ۲۵۰نفر و اشتغال غیرمستقیم ۱۲۵۰ نفر است.✳️پروژه دوم فولاد سفیددشت نیز در چند فاز طراحی شده است. فاز نخست آن احیای مستقیمی است که سه شنبه گذشته به بهره‌برداری رسید و ظرفیت آن ۸۰۰ هزار تن در سال است. محصول آن آهن اسفنجی است که خوراک واحد فولاد را تامین می‌کند و مواد اولیه آن از گندله سنگ‌آهن است که با ظرفیت ۱.۲میلیون تن در سال از معادن داخلی، فولاد مبارکه و سایر معادن تامین می‌شود.سرمایه‌گذار این پروژه به صورت مشترک ایمیدرو با ۳۵درصد و فولاد مبارکه با ۶۵درصد سهم است.

 

    • کروی : مدیرعامل شرکت بازرگانی توسعه صنعت روی درباره فروش شمش روی تولیدی هلدینگ توسعه معادن روی ایران (IZMDC) توسط این شرکت اظهار کرد: این موضوع از ابتدای سال 94 مطرح شد تا تمرکز در این رابطه شکل بگیرد اما از ابتدای سال 95 این طرح اجرایی شد. ابوالفضل بنان گفت تا پایان شهریور ماه سال جاری به فروش حدود 36 هزار تن شمش روی دست یافتیم و بیش از 80 درصد محصول تولیدی هلدینگ صادر می‌شود. برای تامین خاک وارداتی چند قرارداد در دستورکار است که براساس آنها حدود 30 هزار تن خاک در سال جاری وارد شده است.

 

    • ارز تک نرخی : رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با اشاره به اینکه اثر ارز تک نرخی برای کشور مثبت است گفت: در شرایط فعلی روند تک نرخی شدن ارز بر همان روال قبلی است و مقداری سرعت این روند کاهش یافته است.

 

    • بودجه 96 : وزیر اقتصاد در خصوص بودجه سال ۹۶ گفت: هنوز بودجه به مرحله‌ای در دولت نرسیده است که بتوان راجع به سناریوهای قیمت نفت و ارز در آن حرف زد. طیب نیا گفت به طور قطع جهت‌گیری‌های قبلی در بودجه ۹۶ هم به لحاظ کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی ادامه خواهد یافت.

 

    • نفت : وزیر نفت با بیان این که درباره گفت‎وگوها بر سر «فریز نفتی» مثبت فکر می کنم، گفت: به مذاکرات بدبین نیستم. وزیر نفت درباره این که آیا احتمال اجرا نشدن طرح فریز نفتی وجود دارد، افزود: باید صبر کرد؛ من مثبت فکر می کنم.

 

    • نفت : یک شرکت خدمات حفاری اعلام کرد آمار دکل‎های حفاری نفت در آمریکا در هفته گذشته افزایش یافته است. شرکت خدمات حفاری بیکر هیوز اعلام کرد آمار دکل‎های حفاری نفت در آمریکا برای بیست و یکمین بار در ٢٤ هفته اخیر، در هفته گذشته از افزایش برخوردار شده است. در هفته منتهی به ٢١ آبان ماه، آمار دکل‎های حفاری نفت آمریکا با دو مورد افزایش، به ٤٥٢ دکل رسید.

 

    • گاز : در معاملات بامداد امروز (شنبه ٢٢ آبان ماه) همسو با افت قیمت نفت، قیمت شاخص گاز طبیعی آمریکا اندکی کاهش یافت. قیمت شاخص گاز هنری هاب آمریکا برای تحویل در ماه دسامبر در ساعت چهار و سه دقیقه بامداد امروز با کمتر از یک سنت کاهش، به ٢,٦٢ دلار برای هر یک میلیون بی تی یو رسید.

 

    • تسهیلات : یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به آنکه بانک مرکزی نرخ سود تسهیلات را 18 درصد اعلام کرده، اما برخورد های متفاوت از سوی بانک ها برای نحوه محاسبه سود بانکی صورت می گیرد.بیگلری ادامه داد: بانک مرکزی مکلف به شفاف سازی نحوه محاسبه نرخ واحد بانکی است تا شاهد برخوردهای متفاوت و سلیقه ای از بانک نباشیم.

 

    • خساپا ــ خودرو : وزیر صنعت، معدن و تجارت در زمینه قراردادهای ایران‌خودرو و سایپا با شرکای بین‌المللی گفت:"خوشبختانه ایران‌خودرو در این زمینه موفق به همکاری با پژو شد و پروژه مشترک دو شرکت در حال حاضر حدود 61درصد پیشرفت داشته است. سایپا هم قرار بود با یک شرکت بین‌المللی همکاری را آغاز کند. در این زمینه همکاری با سیتروئن آغاز شد اما مشارکت با رنو به طول انجامید." وی در زمینه ورود ایدرو به قرارداد رنو افزود:"مشکل کار با رنو این بود که رنو با هر دو شرکت قرارداد داشت و این مسئله باعث می‌شد به نتایج موردنظر نرسیم. به همین دلیل ایدرو وارد قرارداد شد. در حال حاضر قراردادی با رنو امضا نشده است و بر اساس برنامه‌ریزی‌هایی که انجام گرفته قرارداد ظرف چند ماه آینده امضا می‌شود." نعمت زاده در زمینه ارزش قراردادهای منعقد شده گفت:"ارزش قرارداد سیتروئن یک میلیارد و 400 میلیون یورو است و ارزش قرارداد رنو هم در فاز اول 400 تا 500 میلیون یورو خواهد بود." وزیر صنعت، معدن و تجارت در زمینه واگذاری بن‌رو از سوی ایدرو به رنو و مخالفت سایپایی‌ها با این مسئله گفت:"سایپا از یک سال پیش مذاکرات با رنو را آغاز کرد و از ابتدا بن‌رو را به‌عنوان آورده خودش مطرح کرد. وقتی مذاکرات با رنو به نتیجه نرسید و ایدرو وارد مذاکرات شد به سیاق گذشته بن‎‌رو را به‌عنوان آورده طرف ایرانی مطرح کردیم. ما چند صد میلیارد تومان از سایپا طلب داریم و توافق کردیم بن‌رو و بخشی از سهام به‌جای این طلب به ایدرو واگذار شود. البته این قرارداد هنوز نهایی نشده است. باید در نظر بگیرید بن‌رو سال‌ها است زیان می‌دهد و باید زودتر تعیین تکلیف شود."

 

  • صنعت خودرو و رشد 31 درصدی تولید : آماری که مهندس نعمت زاده ارایه داده حاکی از تولید 753 هزار دستگاه خودرو تا 15 آبان ماه امسال و رشد 31 درصدی تولید نسبت به سال قبل/ در 7ماهه 691 هزار دستگاه تولید خودرو صورت گرفته که با این آمار در 15روز ابان ماه بیش از 62هزاردستگاه تولید صورت گرفته و این ماه احتمالا رکورد تولید به بیش از115 هزار دستگاه برسه ماه گذشته 110 هزار دستگاه تولید محقق شد. هر چند همچنان فشار فروش در این گروه الاست ولی انتظار میرود شاهد تعادل و حمایت در منفی باشیم. رشد نرخ ارز و افزایش قیمت فولاد و اهن آلات و پلیمری و...منجر به افزایش هزینه تولید میشود که در مقابل برای جلوگیری از کاهش حاشیه سود چاره ای جز افزایش نرخ و افزایش تولید ندارند.البته در خودروهای تجاری همچنان رکود بیشتر است ولی آمار فروش در خودروهای سواری نسبت به سال گذشته بهبود داشته که عمدتا مربوط به خانواده پژو و پراید و رنو میباشد.

با توجه به شنیده ها در خصوص قراردادهای جدید و فروش 20 درصد نیروگاه صبای زنجان، حفاری مورد اقبال بازار قرار گرفته است.

شنیده شده واگذاری بلوک 20 درصدی نیروگاه صبای زنجان با هدف تامین نقدینگی صورت خواهد گرفت و احتمالا شرکت نفت بهران خریدار این بلوک از حفاری خواهد بود. از حفاری شایعه عقد قرارداد جدید و همچنین خرید دکل های جدید نیز شنیده می‌شود.

 

دارو

به گفته رئیس سندیکای تولیدکنندگان دارو برچسب اصالت دارو که باعث افزایش قیمت داروها می شود، توسط سازمان غذا و دارو به تولیدکنندگان انحصاری داده می شود.

سیمان

تولیدکنندگان شرکت های سیمانی به افزایش ۱۵ درصدی قیمت سیمان خوشبین هستند اما این افزایش قیمت با کاهش تقاضای فصلی سیمان همراه است.

چکاپا

به گفته رئیس هیئت مدیره گروه صنایع کاغذ پارس، این شرکت زیان انباشته خود را پوشش داده و علاوه بر پرداخت مالیات، سود تقسیمی هم خواهد داشت.

دسبحا

در مجمع شرکت سبحان دارو، افزایش سرمایه شرکت برای خرید ماشین آلات جدید و ساختمان بزرگتر برای توسعه خط بسته بندی قرص جامد تصویب شد.

فولاد

مدیرعامل فولاد مبارکه معتقد است که قیمت فولاد در بازارهای جهانی در ماه های آتی روند صعودی دارد

 


هیئت عالی‌رتبه بانکی آلمان فردا به تهران می‌آید .

رئیس هیئت عامل سازمان ایمیدرو در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا از سفر یک هیئت عالیرتبه بانکی آلمانی به تهران خبر داد.

کرباسیان اظهار داشت:
یک هیئت عالی رتبه از بانک BHF روز یکشنبه وارد تهران خواهد شد و با ایمیدرو در خصوص همکاری‌های پولی، مالی و سرمایه گذاری مستقیم در صنایع معدنی گفت‌وگو خواهد کرد.

 

وبملت
مزایده بانک ملت
بانک ملت با وکالت شرکت «توسعه بازاریابی و فروش ماد» در نظر دارد برخی املاک خود را از طریق مزایده به فروش برساند.
منبع: دنیای اقتصاد

 

قطعه سازان

دبیر انجمن سازندگان قطعات خودرو با تأکید بر اینکه طبق قرارداد باید تولید محصولات مشترک با ۴۰درصد ساخت داخل انجام شود، گفت: اگر پژو داخلی‌سازی را به کمتر از ۴۰درصد برساند تولید محصولات مشترک را متوقف می‌کنیم

بانک ملت

بانک ملت با وکالت شرکت «توسعه بازاریابی و فروش ماد» در نظر دارد برخی املاک خود را از طریق مزایده به فروش برساند (دنیای اقتصاد)

بیمه ملت


عرضه ۱۲٫۲۵ درصد سهام توسط شرکت توسعه کسب و کار سبا مورخ ۹۵/۰۹/۲۷ به قیمت پایه هر سهم ۲۰۲۰ ریال

سهامداران کروی و کالسیمین بخوانند

استراتژی هلدینگ توسعه معادن روی در شرکت های زیر مجموعه شفاف شد. این هلدینگ تا سال ۹۷ با اجرای طرح های توسعه روند متفاوتی در تولید و سود آوری در پیش خواهد گرفت.اردشیر سعد محمدی، مدیرعامل هلدینگ توسعه صنایع روی در خصوص وضعیت طرح های توسعه شرکت به خبرنگار بورس ۲۴ گفت: به زودی تکمیل کار اکتشافی معدن سرب و روی خود را در ترکیه به اتمام می رسانیم و نسبت به طراحی و برنامه ریزی برای استخراج آن اقدام نموده و سرمایه گذاری را انجام دهیم.وی افزود: قطعا امسال شاهد افتتاح دو طرح خواهیم بود. تا دوماه آینده آهک هیدراته زنگان افتتاح خواهد شد. ما قادر هستیم آهک مورد نیاز تمام گروه را جذب کرده و به صورت شمش روی ارائه نماییم. همچنین امیدواریم تا پایان امسال پروژه BZS کالسیمین هم راه اندازی گردد.طرح هایی برای تامین خوراک کارخانه ملی سربسعد محمدی گفت: طرح های متعددی نزدیک به ۲۰۰میلیارد تومان از جمله تولید نیکل و کبالت از جمله تولید Bzs در کارخانه زنجان را در دستور کار داریم تا کنسانتره آن را به کارخانه ملی سرب بدهیم که ظرفیت مورد نیاز خوراک آن را در واقع تامین نماید.مدیرعامل توسعه معادن روی ادامه داد: یک پروژه در بافت یزد داریم که شروع به سرمایه گذاری می کنیم. در بندعباس و قشم هم دو پروژه جدید در ارتباط با تولید روی از کیک های موجود؛ که خوشبختانه حداکثر تا دوماه آینده راه اندازی خواهد شد. امیدواریم نتایج این پروژه ها در سال ۹۶ راه اندازی گردد.وی گفت: در سال ۹۷ شاهد تغییر رفتار اقتصادی مناسب در هلدینگ توسعه معادن روی خواهیم بود. در کل برای تامین این پروژه ها قسمتی از منابع داخلی استفاده می کنیم. بخشی هم از طریق تسهیلات پیش می روند.وی ادامه داد: برای اینکه پروژه ها به لحاظ اقتصادی معنادار شود هزینه سود وام ها را در پروژه ها دیده ایم. یعنی نرخ بازگشت سرمایه با هزینه سود وام دریافتی است. لذا این پروژه کاملا اقتصادی است و با سرعت در انجام آن شرایط مناسب تری در بازار خواهیم داشت.رشد ۱۷٫۸ درصدی تولیدسعد محمدی در خصوص وضعیت شرکت نیز گفت: تا کنون بیش از ۱۷٫۸درصد رشد تولید نسبت به سال گذشته داشته ایم. امیدوار هستیم که امسال تولید مان نسبت به سال گذشته رشد مناسبی تا پایان سال داشته باشد. شرایط تولید در تمام کارخانه های تولیدی مناسب است و برای سال آینده برنامه ریزی بسیار خوبی کردیم.

فولاژ


مدیر عامل فولاد آلیاژی ایران با بیان اینکه اولویت این شرکت تامین نیاز داخلی است، میزان صادرات این شرکت را نیز رو به رشد اعلام و اظهار کرد: با توجه به تقاضایی که برای محصولات ما در بازار داخل وجود دارد بازار صادراتی را به عنوان گزینه دوم نگاه می کنیم، گرچه در سال جاری نیز با صادرات ۳۰ هزار تن، موفق به کسب رکورد جدیدی در حوزه صادرات شده ایم و پیش بینی می شود که میزان صادرات در سال جاری به ۵۰ هزار تن برسد. وی با اشاره به تولید شمش برای پروژه ریل ملی گفت: به تازگی قراردادی با ذوب آهن اصفهان برای تامین شمش مورد نیاز این شرکت داشتیم و به این شکل فولاد آلیاژی هم در تولید ریل ملی نقش دارد و تاکنون ۲ هزار تن شمش تحویل ذوب آهن شده و طبق قرارداد ۱۰ هزار تن شمش تحویل خواهیم داد.


فولاد غدیر


مدیرهلدینگ فولاد غدیر گفت براساس گزارش‌های کنفرانس فولاد که این اواخر در دوبی برگزار شد و براساس گزارش‌های بین‌المللی می‌توان نشانه‌های خروج از رکود را در این بازار مشاهده کرد. از جمله مهم‌ترین دلایل خروج از رکود می‌توان به تغییر رویکرد کشور چین در زمینه صادرات فولاد اشاره کرد، چراکه این کشور تصمیم بر کاهش صادرات خود در سطح بین‌المللی گرفته است.


فولاد


مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان پیشنهاد کاهش ۵ درصدی تعرفه واردات کلاف های سرد و گرم را در راستای حمایت از صنایع پایین دستی مطرح و به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه داد. تعرفه وادرات ورق نورد گرم اکنون ۲۰% است.

سمگا

واشنگتن‌پست از ورود تورهای جدید آمریکایی به ایران خبر داده است. پس از اجرایی شدن برجام، کشورمان با افزایش چشمگیر در شمار گردشگران خارجی روبه‌رو شده است.

قطعه سازان

شرکت خودروسازی فولکس واگن که این روزها زمزمه حضورش در ایران شنیده می شود، دوشنبه این هفته با انجمن قطعه سازان ایران نشست مشترک برگزار خواهد کرد

خبری خوب و موثر بر گروه ساختمان

بر اساس ابلاغیه اسحاق جهانگیری ، انبوه سازان به شرط ساخت و ساز در قامت انبوه ساز واقعی ، اجازه دارند به صورت مستقیم و از طریق انتشار اوراق بهادار ، منابع لازم برای ساخت و سازهای خود تامین کنند . انبوه ساز به سازنده ای گفته می شود که در تهران حداقل ۸۰ واحد مسکونی در هر پروژه تعریف و احداث کند .انبوه سازان همچنین چنانچه به روش صنعتی سازی ساخت و ساز کنند از پرداخت ۵۰ درصد عوارض شهرداری معاف هستند . عوارض مربوط به پروانه شهرداری ۱۵ تا ۲۰ درصد هزینه ساخت را تشکیل می دهد .

خودرو

در بازار شنیده میشود احتمال بسته شدن نماد خودرو در این هفته به علت تعدیل مثبت و قراردادهای جدید وجود دارد .

نمادهای متوقف

توقف نمادها داروی تلخی است که باید با «دُز پایین» مصرف شود/سازمان بورس ابزار برخورد با متخلفان را ندارد/مدیر سابق نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس تصریح کرد: سازمان بورس باید اطلاعات را به بازار بورس ارائه دهد، ولی با توجه به ابهامات اطلاعاتی در اطلاع رسانی، آن مورد را، حتی در سایت بورس به عنوان شرکتی که شفاف سازی مطلوبی ندارد، معرفی کند، اما همان اطلاعات را در اختیار مردم بگذارد و بگوید من این شرکت را در شرایطی باز کردم که اطلاعات آن به اندازه کافی شفاف نیست؛ به عبارت دقیق‌تر سازمان بورس نمی‌تواند همه نمادها را ببندد، گرچه در برخی موارد ناگزیر است.وی ادامه داد: در حال حاضر نیز مشکل بازار متوقف شدن نماد نیست، بلکه متوقف ماندن آن است، باید بگوییم یک شرکتی نیاز به شفاف سازی دارد، باید متوقف شود؛ هر آنچه که می‌توانید شفاف ­سازی کنید، نه هر آنچه در دست دارید.خواجه نصیر با اشاره به وجود مواردی که ابهامات اساسی دارد و با ریسک سرمایه‌گذاری بالایی برای سرمایه‌گذار همراه است، گفت: در این موارد سازمان می‌­تواند نمادها را متوقف یا معلق کند و یا حتی از بورس خارج کند، اما این موارد باید استثنا باشد.

مپنا

اجرای واگذاری مپنا به کجا رسید؟ مدیرعامل شرکت مپنا گفت: مپنا یک شرکت بورسی است براساس قانون تجارت مدیریت می‌شود و از گذشته تاکنون نیز تحت مدیریت حاکمیتی وزارت نیرو بوده و خواهد ماند.

سیمان


بعد از گذشت چند سال بار دیگر سیمان به بورس کالا وارد می‌شود و این بار آن‌طور که شنیده‌ها حکایت دارند در هر دو تالار داخلی و صادراتی (با اختلاف زمانی) شاهد عرضه این کالا خواهیم بود. شیخان اصلی‌ترین مزیت‌های این کار را شفاف‌سازی قیمت، رشد صادرات سیمان کشور به خصوص برای شرکت‌هایی که نزدیک به مرزهای خروجی هستند، افزایش فضای رقابتی در بازار داخل، جلوگیری از رقابت منفی و اعلام قیمت‌های سلیقه‌ای در این صنعت، اطمینان خریداران خارجی از خرید محصول با کیفیت، حضور سرمایه‌گذاران در مکانی با اعتبار همچون بورس کالا و مشخص بودن تمامی روند معامله و نحوه پرداخت دانست. خبر دوم که باز هم راوی آن دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان است عرضه این محصول در تالار داخلی در آینده است. به عبارتی قرار است بعد از عرضه سیمان در تالار صادراتی، این کالا در تالار داخلی نیز به فروش برسد. به عقیده شیخان برای این کار هنوز زود است، چراکه ابتدا باید با افزایش حجم صادرات، بازار داخلی را که دارای مازاد عرضه است متعادل کنیم و پس از آن، عرضه‌های داخلی سیمان در بورس شروع می‌شود.

مس


با مشخص شدن نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده امریکا قیمت مس به بالاترین میزان خود در دو سال گذشته رسید. این اتفاق چگونه رخ داد و این قیمت چقدر دوام خواهد آورد؟ یکی از وعده‌های اقتصادی ترامپ در جریان کمپین انتخاباتی‌اش هزینه کردن یک تریلیون دلار برای بازسازی جاده‌ها، پل‌ها، فرودگاه‌ها و خطوط هوایی، بیمارستان‌ها و مدارس در طول ۱۰ سال بود و همین وعده نوسازی زیرساخت‌ها در امریکا بازار فلزات و به‌ویژه مس را به حرکت درآورده است. mining.com در گزارشی در همین زمینه می‌نویسد: «افزایش قیمت مس در روزهای اخیر آسیب‌پذیر است. نیمی از تقاضای مس در جهان مربوط به چین است و شرکت تحقیقات اقتصادی مستقر در لندن می‌گوید تقاضای چین برای مس در صنایعی که مس را به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسانند، به یک سوم کاهش پیدا کرده است». این گزارش همچنین تاکید می‌کند: «به نظر می‌رسد بازار چین در ماه‌های پیش رو تمایل چندانی به نشان دادن علائم حیاتی برای افزایش تقاضای مس نداشته باشد».

بانکی


کرباسیان اظهار داشت: یک هیئت عالیرتبه از بانک BHF روز یکشنبه وارد تهران خواهد شد و با ایمیدرو در خصوص همکاری‌های پولی، مالی و سرمایه گذاری مستقیم در صنایع معدنی گفت‌وگو خواهد کرد.

لبنی


دبیر انجمن صنایع لبنی گفت:با توجه به رکود حاکم بر بازار و شرایط رقابتی شرکت های لبنی، افزایش قیمت از سوی کارخانه ها با از دست دادن بازار مواجه خواهد شد. باکری در پاسخ به این سوال که یک کارخانه معروف لبنی اقدام به افزایش مجدد برخی محصولات لبنی همچون ماست طی چند روز اخیر کرده است،بیان کرد: بنده از این موضوع اطلاعی ندارم و در اسرع وقت دلیل افزایش قیمت را از آن کارخانه جویا خواهیم شد.

بیمه ای ها


حرص و ولع بیمه گران برای جذب پرتفوی شاید مهمترین دلیل افزایش حجم مطالات معوق در شبکه بیمه ای کشور باشد و انطور که به نظر می رسد سیاست افزایش پرتفوی از طریق فروش قسطی و تخفیف کار دست شرکتهای بیمه داده و دیر زمانی نخواهد گذشت که انباشته های مطالبات معوق ، تعهدات آتی انها را با چالش روبرو می کند./یکی دیگر از عللی که حجم مطالبات معوق را در مدار افزایش قرار داده عدم تبادل اطلاعات بدهکارن حق بیمه در بین شرکتهای بیمه است که بدون شک راهکار حل این معضل نیز از مسیر فناوری اطلاعات می گذرد

 


گروه فولادى : پیشنهاد مدیرعامل فولاد مبارکه برای کاهش ۵ درصدی تعرفه کلاف های گرم و سرد براى وزارت صنعت و معدن و تجارت ارسال شد .
شپديس : خبرها حاكى از ساخت فاز سوم طرح آمونياك و اوره از ٩٥ درصد گذشت و با ظرفيت سالانه ٦٨٠ هزار تن آمونياك و ١٠٧٢ هزار تن اوره مراحل پايانى عملياتى خود را طى ميكند .
بيمه ملت : مدير عامل شركت از برنامه ريزى براى افزايش سهم اين شركت به ١٠ درصد بازار خبر داد و اينكه با اين اقدام جزء ٥ بيمه اول كشور خواهند شد .

فولاد : مدیر روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان با اشاره به پروژه‌های فولاد مبارکه که تا پایان امسال به بهر‌ه‌برداری می‌رسند، گفت: گندله‌سازی 5 میلیون تنی سنگان به عنوان اولین پروژه گندله‌سازی در این منطقه و همچنین افزایش ظرفیت فولاد صبا از 750 هزار تن به یک میلیون 600 هزار تن، پروژه‌های فولاد مبارکه هستند که تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسند.
فولاد جهانی : مدیرعامل فولاد مبارکه معتقد است که قیمت فولاد در بازارهای جهانی در ماه های آتی روند صعودی دارد. وی گفت اکنون ظرفیت تولیدات فولاد در چین با کاهش روبرو بوده و تعدادی از واحدهای تولیدی ادغام شده اند. همچنین قیمت زغالسنگ، کک و سنگ آهن افزایشی بوده است. همانطور که در دو ماه گذشته، قیمت ها نسبت به قبل تقویت شده است، پیش بینی می کنم که در چند ماه آینده هم روند افزایش ادامه داشته باشد و حتی تقویت شود. سبحانی گفت: اکنون صادرات فولاد توسط تولیدکنندگان داخلی انجام می شود. اما در فولاد مبارکه به دلیل رشد تقاضای داخلی، صادرات را کاهش دادیم.
سیمان : بعد از گذشت چند سال بار دیگر سیمان به بورس کالا وارد می‌شود و این بار آن‌طور که شنیده‌ها حکایت دارند در هر دو تالار داخلی و صادراتی (با اختلاف زمانی) شاهد عرضه این کالا خواهیم بود. شیخان اصلی‌ترین مزیت‌های این کار را شفاف‌سازی قیمت، رشد صادرات سیمان کشور به خصوص برای شرکت‌هایی که نزدیک به مرزهای خروجی هستند، افزایش فضای رقابتی در بازار داخل، جلوگیری از رقابت منفی و اعلام قیمت‌های سلیقه‌ای در این صنعت، اطمینان خریداران خارجی از خرید محصول با کیفیت، حضور سرمایه‌گذاران در مکانی با اعتبار همچون بورس کالا و مشخص بودن تمامی روند معامله و نحوه پرداخت دانست. خبر دوم که باز هم راوی آن دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان است عرضه این محصول در تالار داخلی در آینده است. به عبارتی قرار است بعد از عرضه سیمان در تالار صادراتی، این کالا در تالار داخلی نیز به فروش برسد. به عقیده شیخان برای این کار هنوز زود است، چراکه ابتدا باید با افزایش حجم صادرات، بازار داخلی را که دارای مازاد عرضه است متعادل کنیم و پس از آن، عرضه‌های داخلی سیمان در بورس شروع می‌شود.
مس : با مشخص شدن نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده امریکا قیمت مس به بالاترین میزان خود در دو سال گذشته رسید. این اتفاق چگونه رخ داد و این قیمت چقدر دوام خواهد آورد؟ یکی از وعده‌های اقتصادی ترامپ در جریان کمپین انتخاباتی‌اش هزینه کردن یک تریلیون دلار برای بازسازی جاده‌ها، پل‌ها، فرودگاه‌ها و خطوط هوایی، بیمارستان‌ها و مدارس در طول 10 سال بود و همین وعده نوسازی زیرساخت‌ها در امریکا بازار فلزات و به‌ویژه مس را به حرکت درآورده است. mining.com در گزارشی در همین زمینه می‌نویسد: «افزایش قیمت مس در روزهای اخیر آسیب‌پذیر است. نیمی از تقاضای مس در جهان مربوط به چین است و شرکت تحقیقات اقتصادی مستقر در لندن می‌گوید تقاضای چین برای مس در صنایعی که مس را به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسانند، به یک سوم کاهش پیدا کرده است». این گزارش همچنین تاکید می‌کند: «به نظر می‌رسد بازار چین در ماه‌های پیش رو تمایل چندانی به نشان دادن علائم حیاتی برای افزایش تقاضای مس نداشته باشد».
بانکی : کرباسیان اظهار داشت: یک هیئت عالیرتبه از بانک BHF روز یکشنبه وارد تهران خواهد شد و با ایمیدرو در خصوص همکاری‌های پولی، مالی و سرمایه گذاری مستقیم در صنایع معدنی گفت‌وگو خواهد کرد.
لبنی : دبیر انجمن صنایع لبنی گفت:با توجه به رکود حاکم بر بازار و شرایط رقابتی شرکت های لبنی، افزایش قیمت از سوی کارخانه ها با از دست دادن بازار مواجه خواهد شد. باکری در پاسخ به این سوال که یک کارخانه معروف لبنی اقدام به افزایش مجدد برخی محصولات لبنی همچون ماست طی چند روز اخیر کرده است،بیان کرد: بنده از این موضوع اطلاعی ندارم و در اسرع وقت دلیل افزایش قیمت را از آن کارخانه جویا خواهیم شد.
بیمه : حرص و ولع بیمه گران برای جذب پرتفوی شاید مهمترین دلیل افزایش حجم مطالات معوق در شبکه بیمه ای کشور باشد و انطور که به نظر می رسد سیاست افزایش پرتفوی از طریق فروش قسطی و تخفیف کار دست شرکتهای بیمه داده و دیر زمانی نخواهد گذشت که انباشته های مطالبات معوق ، تعهدات آتی انها را با چالش روبرو می کند./یکی دیگر از عللی که حجم مطالبات معوق را در مدار افزایش قرار داده عدم تبادل اطلاعات بدهکارن حق بیمه در بین شرکتهای بیمه است که بدون شک راهکار حل این معضل نیز از مسیر فناوری اطلاعات می گذرد .

 

متن زیر تنها کپی از سایت خبرگذاری فارس می‌باشد و بر حسب وظیفه و به دلیل شفاف شدن اذهان سهامداران آکنتور آن را در سایت قرار دادم. تمامی عواقب ناشی از این اطلاع رسانی در سایت لایوبورس نیز بر عهده شخص بنده خواهد بود. لازم به ذکر است که نیاز می‌باشد سهامداران عزیز آکنتور متن را کامل خوانده و به نکات ریز آن دقت نمایند:

خبرگزاری فارس؛ ماجرای نصب صندوق‌ فروشگاهی و رشد چشم‌گیر قیمت سهام کنتور سازی در بورس طی روزهای پایانی سال گذشته یکی از جنجال انگیزترین رخدادهای بازار سرمایه بوده است

ماجرایی که با توجه به تردید در اصالت گزارش‌های حسابرسی شده از آن به عنوان بزرگترین رسوایی تاریخ بورس ایران یاد می‌شود.در آخرین روزهای دی ماه 1394 و درست همزمان با سرخوشی اغلب سرمایه گذاران از اجرای برجام، یک ناشر بورسی از تعدیل مثبت 400 درصدی به بازار خبر می‌دهد. تعدیلی که از آن در تالار شیشه ای به عنوان نشانه ای از تابیدن آفتاب برجام یاد می شود، تا بهانه ای برای بالا پریدن 1000 واحدی شاخص کل بورس فقط در عرض یک روز و همزمان با بازگشایی این نماد معاملاتی باشد.شرکتی که در چند سال گذشته با مشکل مالی نظیر عدم توانایی بازپرداخت تسهیلات بانکی دریافتی و عدم پرداخت سود سال‌های گذشته سهامداران مواجه بوده، حالا در واپسین روزهای باقی مانده در سال 1394 با اعلام پیش‌بینی افزایش سود 3000 میلیارد ریالی از محل انعقاد قرارداد صندوق‌های فروشگاهی در بودجه 94 ، همه معامله‌گران بازار سهام را شگفت زده کرد.شرکتی که از قضا سود نقدی مجامع عادی سالیانه سهامداران خود از سنوات قبلی را هنوز نداده است.اما واقعیت چیست؟شرکت کنتور سازی که در ترکیب سهامداری آن نام سرمایه‌گذاری و تجاری معین رنان با بیش از 57 درصد سهام، سبد شرکت تعاونی وزارت بهداشت با بیش از یک درصد سهام و البته شرکت آیترون (آکتاریس سابق) با مالکیت 8 درصدی سهام (که معلوم نیست سود نقدی این شرکت فرانسوی امریکایی در سال‌های اخیر به جیب چه کسایی سرازیر شده) دیده می شود و طی دو سال اخیر با مشکل سرمایه در گردش مواجه بوده است.حجم مطالبات سنگین با وزارت نیرو و از سویی کسادی بازار مصرف باعث شده تا این شرکت در هر دوره زمانی با رونمایی از قراردادهای عجیب و غریب از قبیل صادرات کنتور به سوریه، از طریق بورس اندکی از نقدینگی مورد نیاز خود را جمع آوری و یا دستکم از فشار بار بدهی‌های بانکی خود با مدل وثیقه کردن سهام بکاهد.به گزارش فارس در آخرین اقدام ها مطابق با مستندات موجود در سامانه کدال، شرکت کنتور سازی ایران در صورت‌های مالی که به سازمان بورس ارایه داده از صندوق های فروشگاهی با حاشیه سود بیش از 50 درصدی خبر داده، بدون اینکه به نرخ سود بانکی منابع مالی مورد نیاز در این طرح اشاره‌ای داشته باشد.در این میان شائبه عملکرد اتاق اصناف ایران در انعقاد قرارداد با شرکت تازه تأسیس هوشمند سامانه باران یا شائبه مناقصه برگزار شده توسط این شرکت، سود پیش بینی شده شرکت بورسی تامین کننده این صندوق‌ها، خرید سهام شرکت توسط گروهی خاص و غیره، باعث پرسش‌های بسیاری در تالار شیشه‌ای طی شش ماه نخست امسال شد.

برای یافتن کلید حل معما به سراغ حمیدرضا سعدالله عضو اتاق اصناف و مجری طرح «تجهیز رایگان اصناف به صندوق مکانیزه فروش» رفته‌ایم.در این گفت‌وگوی صریح و بی پرده همه زوایای پیدا و پنهان قرارداد کنتور سازی بر سر صندوق‌های فروشگاهی و نقش اتاق اصناف حتی با جزییات برای نخستین بار افشاء شده است.
سعد الله در این گفت وگو پرده از همه واقعیات پروژه صندوق های فروشگاهی برداشته و می گوید:« به من گفته اند مصاحبه نکنم، اما من گوش نمی دهم و خوشبختانه کسی مالک اختیار من نیست. شما و همه سرمایه گذاران بازار سرمایه بدانید که اتاق اصناف با شرکت کنتور سازی ایران هیچ قراردادی ندارد. اتاق اصناف در همان زمان هم چندین بار اعلام کرد که هیچ قراردادی با این شرکت ندارد.»

فارس؛ آقای سعدالله لطفا با توجه به نامه افشا شده اخیر اتاق اصناف از سوی سازمان بورس مبنی بر عدم قرارداد بر سر صندوق های فروشگاهی ، توضیح دهید چرا شما در اواخر سال قبل و حتی در برخی مصاحبه‌ها با خبرگزاری ها عنوان کردید که این قرارداد بسته شده و به دنبال آن قیمت سهام شرکت کنتور سازی هم در ابتدا تا 8 برابر جهش کرد؟
اینکه اتاق اصناف با کنتور سازی قرار داد داشته باشد، باید بگویم هیچ قراردادی وجود ندارد و آن زمان هم اعلام کردیم که هیچ قراردادی بر سر صندوق‌های فروشگاهی میان اتاق اصناف و کنتور سازی بسته نشده است.اتاق اصناف بر اساس طرحی که « شرکت هوشمند سامانه باران » ارایه کرده این اختیار را به باران داده تا این طرح را اجرا کند. هوشمند سامانه باران هم با کنتور سازی قرارداد دارد.

فارس؛ شما چندین بار هم با مراجعه به سازمان بورس به همراه مدیر عامل کنتور سازی این طرح را معرفی کرده اید...
یک بار سازمان بورس عنوان کرد که برگشت سرمایه با چه تضامینی ممکن است و چک ها چطور نقد خواهد شد . من هم در سازمان بورس طرح را توضیح دادم . چند بار تاکید کردم که این سیستم کاملاً خصوصی است که شرکت باران مجری ، زرین کابل کوروش خریدار و کنتور سازی هم فروشنده است و ربطی به اتاق اصناف ندارد و تنها به عنوان نهاد حاکمیتی می‌تواند نظارت داشته باشد، چون نمی تواند وارد فعالیت تجاری شود.

فارس؛ آیا مالکیت شرکت زرین کابل کوروش متعلق به شماست؟
خیر ، کاملا مستقل است. اصل قضیه این بود که کنتور سازی باید ریسک پروژه را بپذیرد، اما این ریسک را نمی‌پذیرفت و خواستار دریافت چک از سوی طرف خریدار بود.کنتور سازی می‌گفت، با دریافت چک و تحت قالب خرید و فروش حاضر به اجرای این پروژه و پذیرش ریسک است، در صورتی که مدل کسب و کار این طرح بر اساس درصدی از تراکنش های صندوق ها است و با نصب صندوق ها ، درصدی از تراکنش های فروش دریافت می‌شود. این فرایند، درامد بسیار خوبی برای مجری و سرمایه گذار دارد، ولی کنتور سازی می‌گفت من فقط می‌خواهم خرید و فروش صندوق ها را داشته باشم...

فارس؛ پس کنتور سازی چه چیزی را در مواجهه با اعتراض سازمان بورس ادعا کرده ؟
با فرض این خرید و فروش؛ قرارداد با شرکت هوشمند سامانه باران را به سازمان بورس برده و ادعا کرده که با اتاق اصناف این قرارداد را بسته که این موضوع یکی از خبط های او بوده است و می گوید اشتباه کرده‌ام. در صورتی که همان موقع نامه‌ای از سوی آقای عوض پور، دبیر کل اتاق اصناف به سازمان بورس ارسال می‌کند، مبنی بر اینکه اتاق اصناف با هیچ شرکتی قرارداد ندارد و بر اساس طرحی به شرکت باران ماموریتی داده و این شرکت هم قراردادی را (بی آنکه به اتاق اصناف ارتباط داشته باشد) برای این منظور در چارچوب‌های خود منعقد کرده است.

فارس؛ تاریخ ارسال این نامه چه زمانی بوده است؟
این نامه در بهمن یا اسفند ماه پارسال در جواب به نامه سازمان بورس ارسال شد.

فارس؛ ولی کنتور سازی گویا مدعی انعقاد تفاهم نامه ای سه جانبه با باران و اتاق اصناف شده ...
خیر، قرار داد سه جانبه میان هوشمند سامانه باران ،کنتورسازی و زرین کابل کوروش بسته شده و در هیچ جایی و در هیچ زمانی اتاق اصناف با کنتور سازی تفاهم نامه و یا نامه نگاری نداشته، به جز اینکه یک بار که آقای عوض پور به سازمان بورس نامه نوشت و گفت؛ این قرارداد با اتاق اصناف نیست.الان در رابطه با املاک، اتاق اصناف با خدمات انفورماتیک راهبر همکاری دو جانبه‌ای برای رصد کد های رهگیری دارد. می توان تصور کرد که این شرکت در همه جا ادعا کند که با اتاق اصناف قرارداد بسته در حالی که چنین چیزی نیست.

فارس؛ پس قرارداد صندوق‌های فروشگاهی بر چه اساسی بسته شده ؟
در هیات رییسه اتاق اصناف مصوب کردیم که با این مدل تفاهم سه جانبه برای تجهیز اصناف کشور به صندوق ها شدت داده می‌شود. اینها (هیات رییسه اتاق اصناف) هم از خدایشان بود که بجای خرید نقدی بطور اقساطی دستگاهها را تحویل بگیرند.

فارس؛ در حال حاضر کنتور سازی ادعا کرده که در سنگاپور صندوق ها را تحویل خریدار داده و از طرفی چک های دریافتی وی از باران هم سررسید شده، اما هنوز برگشت نخورده است...
قرارداد باران همچنان پاربرجاست و مدیر عامل کنتور سازی هفته پیش در نامه‌ای به اتاق اصناف درخواست سه ماه فرصت برای تحویل صندوق ها را کرده است. در حال حاضر ادعا می کند که در سنگاپور این صندوق ها به زرین کابل کوروش تحویل داده شده، در حالی که باران به عنوان مجری طرح می خواهد که در ایران طرح مذکور را اجرا کند، نه در سنگاپور...
با اطمینان می گویم مدیر عامل کنتور سازی وقتی حقوق پرسنل نمی دهد، چگونه می‌تواند 200 هزار صندوق را سر موعد تحویل دهد؟من دوستانه به او گفته ام با نیت سهامدارانی که فریبشان داده و در این طرح آمده اند، حاضرم قرارداد را فسخ نکنم و آن را اجرا کنم ولی متاسفانه شش ماه است که با امروز و فردا کردن همه را سر کار گذاشته است...در طرح مناقصه جدید صندوق های فروشگاهی هم که قرار شد اتاق اصناف مستقیم آن را اجرا کند، شرکت کنتور سازی تنها شرکتی بود که پروانه بهره برداری این صندوق ها را داشت. یکی از مشکلات این بود که از سوی برخی عنوان می شد ؛ چرا پروانه بهره برداری را معیار انتخاب قرار داده اید، در حالی که با یک میلیون تومان رشوه! می‌توان آن را خرید...

فارس؛ اما هوشمند سامانه باران با ترک تشریفات اقدام به امضای قرارداد با این شرکت کرده است...
یک شرکت خصوصی هیچ اجباری برای برگزاری مناقصه ندارد و اختیار دارد که از چه کسی بخرد.

فارس؛ با این حال آگهی مناقصه را در یک نوبت روزنامه رسالت به تاریخ 2 دی ماه 94 منتشر کرده اید...
آن آگهی برای شناسایی تولید کننده‌ها منتشر شد. هیچ کسی به جز کنتور سازی پروانه نداشت و سایرین همگی فعال در صنعت کامپوتر بودند. فقط کنتور سازی دارنده پروانه صندوق های فروشگاهی بود. در مرحله دوم نیز که اتاق اصناف خود اقدام به برگزاری مناقصه کرد و 24 شرکت اعلام آمادگی کردند تنها دو شرکت شامل ایران ارقام با پروانه بهره برداری 55 هزار صندوق فروشگاهی و کنتور سازی با پروانه یک میلیون و یکصد هزار صندوق را ارایه داده است.نمی توانم وزارت صنعت را به عنوان یک نهاد قانونی و حاکمیتی که اقدام به اعطای پروانه بهره برداری کرده را کنار بگذارم و تنها به سخنانی اکتفا کنم که مدعی هستند با یک میلیون تومان رشوه می شود پروانه گرفت. مبنای من تکیه بر مدارک قانونی است و وقتی این شرکت قابلیت تولید صندوق های فروشگاهی بر اساس ظرفیت اعلام شده را دارد، مبنای قانونی انتخاب ها است.مدیر عامل کنتور سازی ادعا می کند که تعداد 200 هزار صندوق فروشگاهی در سنگاپور دارد و من گفته ام دو ماه طول می کشد، تا جنس به ایران برسد، اما هوشمند سامانه باران به وی تا سه ماه فرصت می دهد که این دستگاه ها را بیاورد تا طرح فقط به خاطر حفظ حقوق سهامداران اجرا شود ... اگر نمی تواند کنار بکشد تا خودمان دنبال این طرح ملی برویم...اگر در بدبینانه ترین حالت بطور متوسط هر صنف سه میلیون تومان سود داشته باشند، باید 10 درصد این درامد به دولت تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده به دولت داده شود... یعنی ماهیانه 300 هزار تومان ضربدر دو میلیون صنف مساوی است با 600 میلیارد تومان حقی که دولت بخاطر بی کفایتی برخی مسئولان اجرایی از جمله سازمان مالیاتی دارد، از دست می‌دهد.باید بخشی از این درآمد به شهرداری داده شود، تا دیگر به هر جهت تراکم نفروشد و آلودگی شهرها و ترافیک بوجود نیاید، از طرفی 6 درصد هم سهم دولت است که می تواند چرخ خود را بچرخاند ... باید شفافیت اطلاعات انجام شود و جنس قاچاق در شبکه فروش سرازیر نشود...مزیت‌های این کار برای سرعت دادن به اجرای آن بی شمار است ...الان در خیابان ایرانشهر تهران ، قیمت صندوق های فروشگاهی چند تومان است؟ باران با افزایش تیراژ تولید، قیمت را کاهش داده است. تجربه من در زمینه پوز بانکی حرف های زیادی دارد. تا کنون 5 میلیون دستگاه پوز به کشوز وارد شده، ولی یک تولید کننده در این زمینه ایجاد نشده است. در زمینه طرح صندوق‌های فروشگاهی همه منافع را در داخل کشور خودمان تقسیم می‌کنیم و نه با یک شرکت چینی که می خواهد، جنس 400 هزار تومانی را یک تا دو میلیون تومان بفروشد و سود کلان ببرد.در زمینه تولید هم یک شرکت بورسی انتخاب شد، زیرا سهامی عام است و از سود آن همه منتفع می‌شوند. حداقل یک نفر سود نمی برد ولی متاسفانه مدیر عامل آن به تعهدات خود عمل نکرد و این مشکلات را به وجود آورد.

فارس؛ چطور می شود وقتی ترخیص کالا از بندر عباس دستکم بیش از یک ماه طول می کشد، اما در روزهای پایانی سال 94 به یکباره خبر از تحویل این صندوق ها و شناسایی سود عجیبی با رشد بیش از 400 درصدی در صورت های مالی داده می شود؟ گویا با دادن تضمین به سازمان بورس از سوی خود و سایر اعضای هیات مدیره عنوان کرد که این سود را می تواند محقق کند...
این ایراد سازمان بورس و ارکان آن است که با یک مشت کاغذ تصمیم می گیرد. من اگر رییس سازمان بورس بودم، از تجربه کنتور سازی استفاده می کردم تا سیستم اطلاع رسانی را درست کنم.شخصی به نام حمید. الف که یک سفته باز انگشت نما است، مدیر عامل ایران ارقام را وادار می کند تا وارد این مناقصه شود. من با این مدیر پس از وعده‌های توخالی مدیر عامل کنتور سازی جلسه ای گذاشتم و گفتم چرا شما در این طرح شرکت نکردید که پاسخ داد تنها یک هفته از وجود چنین طرحی با خبر شده ام.مدیر عامل ایران ارقام ابتدا در کدال اعلام کرده که نمی خواهد صندوق ارایه کند، اما بعد به ما گفت اصلاً از شیوه اجرای آن خبر نداشته است. حمید .الف بیش ازیک میلیون سهم ایران ارقام را در بازار جمع آوری کرده و سپس مدیر عامل این شرکت را تحت فشار می‌گذارد که در این طرح باید شرکت کند. وقتی به مطامع خود نمی رسد با جمع کردن عده ای سفته باز در مقابل این شرکت ادعا می کند که باید ایران ارقام در این طرح شرکت کند و اینکه مدیر عامل با وجود چنین پروانه بهره‌برداری بی کفایت است.
نکته ای که به لحاظ امنیتی برای من جالب است اینکه یک گروه سفته باز چگونه می توانند یک مدیر عامل را مجبور به قبول حرف خود کنند. با من تماس گرفتند و گفتم راه این طرح بر روی هر کسی که پروانه بهره برداری دارد، باز است .تا کنون هر چه صندوق فروشگاهی نصب شده دولت فقط به اصناف معافیت داده و سودی نبرده است و حتی اطلاعات یک فاکتور به سازمان امور مالیاتی نرفته است. در طرح باران اما پایه درآمدی را فاکتورهای ارسالی به سازمان مالیاتی گذاشته‌ایم تا همه مجبور باشند، تا فاکتور رسمی بگیرند.

فارس؛ همین که می فرمایید ایران ارقام هم در این طرح حضور دارد می تواند محرک برخی نوسان ها بر روی این سهم باشد...
ایران ارقام با پروانه بهره برداری از 55 هزار صندوق فروشگاهی هنوز قراردادی با باران یا اتاق اصناف ندارد و نماد معاملاتی آن نیز متوقف است. تازه فهمیدم که بورس چقدر بلبشو است و گفته ایم که تا زمانی که کسی صندوقی نیاورد نماد معاملاتی این شرکت ها بازگشایی نشود. معنی ندارد، وقتی کنتور سازی، سود بانکی منابع مورد نیاز طرح رامحاسبه نکرده یکباره با کاغذ بازی عنوان کند که 400 درصد سود در صورت‌های مالی شناسایی کرده است.من با حسابرس و بازرس قانونی کنتور سازی (موسویان) هم صحبت کردم، مبنی بر اینکه مدیر عامل این شرکت ابتدا عنوان کرده که در بندرعباس صندوق ها را تحویل داده و سپس عنوان می کند که در سنگاپور تحویل داده است. آیا نباید حسابرس برای یک بار هم که شده ( در شرایطی که اتاق اصناف نامه زده و شماره موبایل من را هم ذیل آن نوشته) به من زنگ بزند و استعلام بگیرد؟

فارس؛ مگر سازمان بورس از شما و اتاق اصناف استعلام نکرد؟
بطور دقیق آقای عوض پور نامه داده به سازمان بورس که ما هیچ قراردادی نداریم و قرارداد با باران بوده و اگر اطلاعاتی می خواهید با این شماره تماس بگیرید... اتاق اصناف در آن زمان نامه رسمی به آقای بیگ زاده در سازمان بورس داده است.

فارس؛ گفته می شود فساد شکل گرفته در باران و زرین کابل کورش و اتاق اصناف بر سر صندوق ها شکل گرفته که باعث خروج 600 میلیارد تومان نقدینگی از بازار شده است...
(با خنده) کسانی که این حرف ها را می زنند، همان سفته بازانی هستند که در سهام ایران ارقام حضور دارند و گیر افتاده اند. زیرا می خواهند کنتور سازی را حذف و عده ای را بدبخت کنند و طرح را سوق دهند به سمت ایران ارقام که این طرح را بگیرد.همین آقای حمید. الف که سفته باز در بازار سهام است و اعضای حقوقی اتاق اصناف در صدد شکایت از وی هستند، بطور دقیق (در طول یکسال تنها یک ماه است که با فتاحی جلسه گذاشته ام و در این طرح ایشان را آورده‌ام) به من می گوید که تو از حلقوم معلمان بدبخت این نان را می گیری و می ریزی در گلوی مدیر عامل کنتور سازی...الان در صندوق ذخیره فرهنگیان فساد کرده‌اند، اما در این طرح یک ریال پول دولتی نیامده و دو مجموعه خصوصی با یکدیگر قراردادی بسته اند، اما یک طرف قرارداد یعنی مدیر عامل کنتور سازی ادعای خارج از واقعیت کرده است.

فارس؛ چرا چک های باران سر رسید شد، اما برگشت نخورد؟
بخاطر اینکه باید دستگاهی تحویل دهد که برگشت بزند. در غیر این صورت اگر برگشت بزند، تبدیل به خیانت در امانت می شود.

فارس؛ چرا حسابرس گفته که این شرکت، ریسک صندوق ها را پذیرفته و صورت های مالی سال 95 و 94 را تایید کرده است؟
من با حسابرس این شرکت صحبت کرده‌ام و جالب اینکه گفت آنقدر سهامداران به من فشار آوردند که چرا صورت های مالی را تایید نمی کنی و آن قدر تهدید کردند که من نهایت اسناد مالی را تایید کردم. از طرفی مدیر عامل ایران ارقام می گوید من به اجبار با شما جلسه گذاشته‌ام، چون عده‌ای به عنوان سهامدار، من را تحت فشار گذاشته‌اند و نماد معاملاتی شرکت را متوقف کرده‌اند.

فارس؛ اما تهدید که معیار مناسبی برای تایید صورت های مالی حسابرسی شده نیست . من خبرنگار هم برای انجام دو مصاحبه پیش از عید نوروز با مدیر سابق اداره نظارت بر ناشران و یک کارشناس بازار سرمایه تهدید شغلی و حتی جانی شده ام، اما دلیل بر عدم پیگیری نمی شود... آن زمان عنوان می شد که هوشمند سامانه باران با هیات مدیره سه خانم و سرمایه دو میلیون تومانی چطور این قرارداد بزرگ را بسته است؟
شما دیگر چرا تهدید شده‌اید؟ حرف من در نهایت پذیرفته شده است...شخص سعد الله به عنوان مجری این طرح وقتی وارد اتاق اصناف شد، عنوان کردند که با شخص حقیقی قرارداد به این بزرگی بسته نمی شود و باید شرکت ثبت کنید. من عنوان کردم که شرکت زیر مجموعه بانک شهر را که مدیر عامل آن هستم می توانم وارد کنم. ولی عنوان شد قبول نداریم و باید شرکت خصوصی که خودت اختیار کامل داشته باشی باشد، تا بتوانیم بر آن نظارت کنیم.گفتم من شرکت دارم و در بانک شهر زیر سوال می روم ... اینها چند خانم را معرفی کردند و شرکت را ثبت کردند و هر جا که جلو می رفتیم در مذاکره می گفتند تو چه کاره ای... می گفتم طرح برای من است. کار به اینجا رسید که در نهایت گفتند سعد الله به عنوان رییس هیات مدیره باران تعیین شود تا بتواند کار را جلو برد. این تمام چیزی بود که باعث شد هیات مدیره باران با بنده جلو برود.من با دانش فنی هم اکنون مدیر عامل شرکتی هستم که بانک شهر 35 درصد سهام آن را به من داده است. در سال 64 در دانشگاه علم و صنعت رشته نرم افزار خوانده ام و از سال 68 یعنی در سن 22 سالگی هم مدیر عامل شرکت آی تی بوده ام. شرکت پارکومتر ، طراحی ساعت حضور و غیاب شرکت علم و صنعت ، سیستم بارنامه کشور و غیره همگی از کارهای بنده است.

فارس؛ ماجرای ارتباط شما با زرین کابل کوروش چیست؟
این شرکت به عنوان سرمایه گذار در طرح متعلق به شرکت هوشمند سامانه همیان برای سرمایه گذاری در تاکسی های تهران با ما قرارداد بست و این شرکت نه دوست من است و نه دوست مدیر عامل کنتور سازی. این شرکت توسط شخصی در نهاد ریاست جمهوری برای سرمایه گذاری در تاکسی های تهران معرفی شد و در زمانی که به دنبال تامین نقدینگی بود پروژه تاکسی ها اجرا شد اما گفتیم این پروژه تمام شده و اگر می توانی این پروژه را سوییچ کنید، بر روی صندوق های فروشگاهی. بنده ایشان را به مدیر عامل کنتور سازی معرفی کردم. مدیر عامل کنتور سازی گفت حتما باید کسی از من خرید کند.ببینید ؛ مدیر عامل کنتور سازی با سوء استفاده از بی اطلاعی و بلبشویی بورس ، قراردادی می بندد و این اسناد را به سازمان بورس می دهد و قیمت سهام را بالا می برد.در حالیکه با افزایش 400 درصدی سود باید در بورس ثابت می کرد که بطور شفاف این سود وجود دارد یا نه .

فارس ؛ اما عاملی ادعا می کند که برگه گمرکی به سازمان بورس ارایه داده است...
برگه گمرکی چه ربطی به ما دارد ... وقتی برگه گمرکی براحتی در این مملکت می تواند جعل شود چه ارتباطی به ما دارد؟

فارس؛ اما سازمان بورس هم می گوید وقتی استعلام از اتاق اصناف به عنوان بالاترین تشکل ملی می گیریم و تایید می شود چاره ای به جز بازگشایی نماد معاملاتی نداریم ...
هیچ جایی اتاق اصناف تایید نکرده... چندین بار حتی تلفنی هم نبوده که به من گفته باشند، الان دستگاهها آمده و بیایید تحویل بگیرید.... همیشه قرار است مدیر عامل کنتور سازی دستگاه بیاورد، ولی همیشه فردا و پس فردا می کند ...الان هم جواب داده ام که هنوز هم امید واریم این جوان حتی فرش زیر پایش را بفروشد و برود به تعهداتش عمل کند، فقط بخاطر سهامداران. اگر من بخش خصوصی نگاه می کردم باید تا الان قرارداد خود با این شرکت را فسخ می کردم و می گفتم می بایست بهمن ماه 94 به تعهداتش عمل می کرد نه الان.

فارس؛ گفته می شود اغلب سهام این شرکت در نزد سهام دار عمده وثیقه برخی بانک ها است. با توجه به نوع فعالیت شرکت به عنوان پیمانکاری و از طرفی نبود نقدینگی می خواسته علاوه بر تامین نقدینگی در بازار از بانک ها هم تسهیلات بگیرد. هر چند که کارخانه وی نیز زیر ظرفیت کار می کند ...
کارخانه هنوز تعطیل نیست. در مهر یا آبانماه از آن بازدید کردم و بهترین کارخانه برای تولید صندوق های فروشگاهی است. هم لامپ و هم کنتور تولید می کرد و از تمام ابزارآلات از جمله پرس یا خطوط برق صنعتی برخوردار است. تنها باید مدیریت این شرکت تغییر و جابجا شود . این مجموعه قابلیت تولید صندوق را دارد ولی مدیریت آن بورس باز است و از ضعف های بورس سوء استفاده می کند تا برای خود سرمایه در گردش جور می کند.تصور می کردم با چند صد میلیارد تومان پول بادآورده از کشور فراری خواهد شد. با این وضعیت دنبال تامین نقدینگی از طریق بورس بازی بوده تا از جیب خودش پولی خرج نکند و سپس وارد اجرای صندوق ها شود. به عنوان یک مدیر شاید هوش خوبی باشد، ولی به شرطی که اجرا شود نه اینکه وعده های سر خرمن داده شود. بدانید که هیچ بانکی ضمانت لازم را برای این شرکت در زمنینه صندوق های فروشگاهی ارایه نداد.

فارس؛ آیا با بانک ها مذاکره ای شد؟
برای مدیر عامل کنتور سازی من با چندین بانک مذاکره کردم، از جمله بانک تجارت یا بانک شهر رفته ام و در نهایت برای وام وقتی وثیقه درخواست می شود می گوید وثیقه ندارم در صورتی که خانواده وی از وضعیت مالی خوبی برخوردارند. اگر از خودشان پولی نگذارند و از خود پروژه بخواهند پول دربیاورند و سود میلیاردی ببرند باید گفت این طرح اجرا نمی شود .

فارس؛ تهدید هایی همچون وابستگی به فلان آقا زاده و غیره وقتی که برخی به بن بست می رسند را چطور ارزیابی می کنید؟
چه ربطی دارد ؟ الان معاون اول رییس جمهور سابق در زندان است...

فارس؛ اغلب سهام سهامدار عمده یعنی معین رنان در کنتور سازی در وثیقه بانک است. نگاهی به هیات مدیره این شرکت و سوابق اعضای آن نیز قابل تامل است ..
خوبی این داستان اینکه خودش هیچ سهمی را در طول این مدت به فروش نرسانده است. مگر اینکه با یکسری دلال ارتباط داشته باشد. من آنقدر زرنگ هستم که نمی توانید یک سهم از من و خانواده ام در بورس پیدا کنید .

فارس؛ موضوع شرکت مشاوره سرمایه گذاری که با وی در این فرایند سفته بازی همکاری داشته را چطور ارزیابی می کنید؟گویا مدیریت سبد تعاونی وزارت بهداشت در این سهم را بر عهده دارد...
یک کارگزار بورس یک بار آمد پیش من و گفت خدا وکیلی تو قرار داد را بسته ای و هیچ چیزی نگرفته ای ؟ گفتم من نمی دانستم امضایم این همه می تواند مهم باشد. من به عنوان یک شخص خصوصی این اقدام را کرده ام و ... می گفت من جای تو بودم زندگی ام را قبل از این قرارداد می بستم و یک میلیون سهم می خریدم و بعد از دو روز تبدیل به دو میلیارد تومان می شد... من از این پول ها هم حتی هیچ وقت نداشته ام...

فارس؛ اما اکنون عنوان می شود که هیچ شرکتی دراین مناقصه برنده نشده است...
ببینید موضوع برنده شدن مطرح نیست. در همان زمان بعد از اینکه دیدیم کنتور سازی در بهمن و اسفند 94 تعهدات خود را اجرا نمی کند؛ در سایت باران ، نام شرکت های توسن و ایران نارا را گذاشتیم و هر کسی با شرایط ما جلو می آمد، بطور حتم توافق می کردیم، ولی مدیر عامل کنتور سازی همه جا می گفت، بطور انحصاری فقط کنتور سازی این طرح را اجرا می کند و وقتی متعرض می شدیم می گفت چه کار دارید که چرا می گویم...در شرایطی که در سایت اعلام کردیم که انحصاری نیست و اسامی شرکت ها در ذیل آن نمایان بود، ولی به من اعتراض می کرد که چرا این گونه می گویید. حتی دو ماه هم در مرداد تا شهریور با هم قهر بودیم که با وساطت معاون وی آشتی کردیم . همواره با وعده های تو خالی ما را سر کار گذاشته است.

فارس، شرایط کنونی در چه وضعیتی است؟
بر اساس اینکه می دانم در بقیه شرکت ها هنوز فاز پذیرش چنین ریسکی وجود ندارد تا از منبع درآمدی بیایند و چک ها پاس شود و هنوز کنتور سازی مصر است که اجرا کند، من سه ماه فرصت داده ام که اگر 200 هزار صندوق و بطور 10 هزار تایی صندوق ها را تحویل دهد من از اتاق اصناف و سایر مسئولیت ها استعفا می دهم و فقط برای ایجاد منفعت برای آن یک هزار نفری که گول این پروژه را خورده اند، کار خواهم کرد.

فارس؛ الان سود این طرح دیگر مثل قبل نخواهد بود چون شرکت های زیادی پای کار امده اند...
من اگر از این پروژه کنار بروم هیچ کسی هیچ غلطی نمی تواند بکند و آن قدر دانش فنی و سوییچینگ در پشت آن قرار دارد که حداقل یکسال کار برای این دانش باید بگذارد. اتاق اصناف صرفا رگولاتور این طرح است... صنف باید صندوق بخرد نه اتاق اصناف... اتاق اصناف مگر چه کاره است که صندوق بخرد ؟ صندوق رایگان به اصناف قرار است در این طرح داده شود .

فارس؛ آنوقت چک ها با تحویل صندوق ها پاس می شود؟
اگر صندوق ها را مدیر عامل کنتور سازی تحویل دهد 100 درصد چک ها پاس می شود. شیوه کار اینطور است که تولید کننده احتیاج به سرمایه چندانی نداشته باشد، ولی ادعای مدیر عامل کنتور سازی برای واردات 10 هزار تایی صندوق ها باعث نشد که هیچ بانکی ضمانتش کند و همواره ادعاهایی مبنی بر اینکه قوم و خویشش در شورای مجازی است و غیره همواره جو سازی کرده است ...با این حرف های تو خالی هنوز سه هزار صندوق به باران تحویل نداده و 1000 دستگاهی که آورده هنوز در کار ترخیص آن مانده است. تا الان فقط یک صندوق وارداتی از چین به من تحویل داده و از لحاظ فنی برد های آنها را تست کرده‌ام که عملکرد خوبی دارد.

فارس؛ سازمان امور مالیاتی ادعا کرده که هیچ تاییدیه ای برای صندوق ها نداده... از طرفی رییس سازمان مالیاتی هم یکبار در نشست خبری خود به افزایش 8 برابری قیمت سهام یک شرکت بورسی و خیال پردازی ها در این زمینه اشاره کرد...
به سازمان مالیاتی ارتباطی ندارد. این همه معافیت مالیاتی که دولت هیچ چیزی گیرش نیامده، داده اند که باید گفت خاک بر سر سازمان امور مالیاتی .... این سازمان به کامپیوتر به عنوان صندوق مجوز داده، اما مدعی عدم تاییدیه برای صندوق های فروشگاهی است که بسیار مسخره است.

فارس؛ تا این طرح در مغازه ها بشیند و چک های باران از طریق تراکنش ها پاس شود حداقل دو ماه طول می کشد...
کنتور سازی که وقت داشته ... باران از زمان تحویل دستگاهها، شش ماه زمان برای پاس کردن چک ها گذاشته بود و طرح ما درست بوده اما ایشان رفته گفته دستگاهها را تحویل دادم. هفته پیش هم نامه ای به اتاق اصناف داده با این مضمون که سه ماه وقت بدهید که هنوز با درخواست وی موافقت نشده است.

فارس؛ چرا حسابرس معتمد رسمی اقدام به تایید گزارش های مالی کرده است؟ هنوز هم مجمع برگزار نکرده ...
خوب اینکه هنوز بانک ها هم مجامع برگزار نکرده اند اما از بابت اینکه مجمع سال 94 را برگزار نکرده به دلیل این است که نمی تواند صورت های مالی خود را تصویب کند، زیرا بر خلاف آنچه که ادعا کرده هیچ صندوقی را نیاورده است. الان چک مدت دار به شما می دهیم ولی قبل از آن شش ماه قبل تعهد دارید که دستگاه تحویل دهید.

فارس؛ یعنی معلوم نیست تا کنون چه چیزی تحویل داده است؟
(با خنده) می گویم تحویل نداده ... تنها چیزی که الان هست اینکه در نامه ای به اتاق اصناف تعهد داده که من ظرف دو تا سه ماه این را تعیین تکلیف می کنم..البته متن نامه را هنوز ندیده‌ام...

فارس؛ یادم است در تابستان امسال هم یکبار گفته بودید که کنتور سازی هنوز چیزی تحویل نداده و شرکت های شهاب و ایران نارا و غیره حضور دارند...
من به ضرر سهامداردراین مدت حرفی نزده ام. تنها چیزی که گفته ام اینکه تعهدش را انجام نداده و نگفته ام که قرارداد فسخ است...صرفا بخاطر سهامدارها شخصی که به وجه من ضرر زده دوباره در لیست فروشندگان صندوق ها آورده ام. هر کس دیگر بود، می آمد می گفت این کاره نیست و نیاورید ... ولی باز من زیر سوال رفتم ...

فارس؛ هیچ کسی از بورس در این مدت از شما استعلام نکرد که چرا دستکم در کدال اطلاعات جدید را منتشر نمی کنید؟
هیچ کس... من در بورس هم رفتم گفتم که این کار بسیار پر ریسک است و الان هم می گویم به همه 24 شرکت کننده در مناقصه که اتاق اصناف نمی تواند ضمانت اقساط را داشته باشد و تنها شرکت کنتور سازی این ریسک را پذیرفته است. ولی الان مدیر عامل کنتور سازی دنبال این بوده که با بستن این قرارداد بیاید نقدینگی را از بازار جمع آوری و سپس به سراغ اجرای این پروژه بیاید.این نقدینگی در اواسط راه قفل شده و تنها بانک ها به پول خود رسیده اند. به خود عاملی اگر می رسید، محموله را می آورد و طرح را اجرا می کرد ( هر چند که خلاص شدن از وام های بانکی هم برای وی مزیت داشته است)...

فارس ؛ ماجرای شکایت سازمان بورس از اتاق اصناف و شخص شما چیست؟
نه ؛ صحت ندارد، زیرا در نهایت با اعاده حیثیت علیه سازمان بورس اقدام می‌کنم. زیرا بی سوادی مدیران خودش و تاییدیه حسابرس را می خواهد گردن من و اتاق اصناف بیاندازد، بدون اینکه یک بار استعلام کرده باشد که این طرح در چه وضعیتی است.حسابرس این شرکت بعد از شش ماه تازه الان به من زنگ زده و تنها با استناد به یک دروغ سایر مستندات شرکت را تایید کرده است. من از 22 سالگی مدیر عامل بوده ام. در بانک شهر بر اساس دانش فنی از جمله سه مدیر عاملی هستم که نمی شود آنها را تغییر داد. نزدیک به شش ماه آینده با طرح من که در صدا و سیما کلید زده خواهد شد، تمام شبکه های ماهواره ای به حاشیه خواهد رفت و مردم عادی هر لحظه سرگرمی داشته باشند و به گونه ای تلویزیون اینترنتی وجود خواهد داشت که اشتغال در بخش هنر ایجاد خواهد کرد.من از سال 1392 طرح صندوق های فروشگاهی را شروع کردم و از طریق ترکان به آقای عسکری سازمان مالیاتی معرفی شدم و قانون را عوض کردم و سپس به اتاق اصناف رسیدم. در تیر 94 که قانون اصلاح شد رفتم اتاق اصناف تا آنها را مجاب کنم که این طرح اجرا شود. تا کنون یک ریال از اتاق اصناف نگرفته‌ام . گاهی گفتند که سعد الله را بیرون بیاندازیم و از کره جنوبی مثل دستگاه های پوز ؛ وارد کنیم ...همان کاری که بانک مرکزی با عده ای کرده که از آنطرف با گرفتن کمیسیون، پوزهای بانکی 100 دلاری را تا 1000 دلار فروخته اند و پول نفتی را که با این بدبختی می آوریم، را از کشور بیرون برده اند ؛ قرار بود در اتاق اصناف هم از طریق فردی که هیات رییسه را داشت متقاعد می کرد همین کار را انجام دهند. گفتم در صورت اجرای چنین کاری آبروی اتاق اصناف را در این کشور می‌برم.الان با برنامه‌ای که اجرا کرده ایم ، شرکت چینی پته ویو هم اکنون در بانک تجارت آمده و گفته کل صندوق های فروشگاهی را فاینانس می کند. از طرفی شرکت وایبرهو که با مخابرات قرارداد دارد گفته کل دو میلیون صندوق را فاینانس می کند از طرفی شرکت تل هو هم علاقه مند به فاینانس شده است ...منتهی موضوع این است که یک بانک باید مدیر عامل کنتور سازی را ضمانت کند. من فرمول را دارم اما او متاسفانه دنبال بورس بازی است.یک بار به او گفتیم بطور مدیر پروژه ای کار تولید کنتور هایش را به من تحویل بده تا آنرا اصلاح کنم، اما می گفت باید اتاق اصناف به من نامه بدهد... این فرد هیچ گاه فاز تولید نداشت و همواره دنبال نامه بود. الان که گیر کرده، والا جواب تلفن من را هم نمی داد.

فارس؛ در مورد فاینانسرها بگویید...
الان سه مجموعه چینی حاضر به فاینانس کل طرح شده اند و با رقابتی که براه انداخته ام قیمت را از 750 دلار وینتک به 450 دلار رسانده ام، به نفع دلار مملکت. الان نرخ فاینانس هایشان تا 6.5 درصد پایین آمده اند.وقتی تولید کننده با سود 20 درصد وسط کار می آید و وقتی گارانتی می شود ، سود در داخل کشور باقی می ماند از طرفی پولدار کردن شرکت چینی یا فرانسوی ها وظیفه ما نیست ... خرید از تولید کننده داخلی الان عیب شده، بخاطر همین گفتیم مجموعه خصوصی باشیم تا کسی متعارض نباشد و اختیار ایده و طرح را داشته باشیم. فردا اگر دو میلیون صندوق نصب شود باید حداقل 10 درصد این صندوق ها تعویض شود و دوباره باید آنرا وارد کنیم، ولی اگرتولید کننده ها در داخل باشند نیازی به خرج کردن دلار و طراحی نخواهیم داشت. قیمت قطعات باید همواره دو برابر محاسبه شود...قیمت تمام شده یک گوشی ای فون 150 دلار است، اما چرا باید سه میلیون تومان پول بدهیم ؟ از سوی دیگر وجود رقابت در بازار باعث می شود، تا قیمت ها تعدیل شود.

فارس؛ آیا حاضر به برگزاری مناظره در زمینه رخداد های پیش آمده برای صندوق های فروشگاهی و سوءاستفاده هایی که در بورس شد در این خبرگزاری هستید؟
بله ، من این طرح را از سال 92 بردم جلو و بارها خواسته اند من را حذف کنند، ولی هیچ کس نتوانسته آنرا اجرا کند. اگر با دید دلالی بخواهند ارز کشور را خارج کنند من جلوی آنها را می گیرم.فارس؛ ولی مصاحبه های شما در تایید کنتور سازی و حمایت از وی در شبکه های اجتماعی آن زمان که قیمت سهام در اوج بود دست به دست می شد...من باید حمایت از طرح داشته باشم. در خبرگزاری ایرنا پرسیدند که چرا این طرح را به تو دادند گفتم چون ترسیدند زیرا پسر خاله و دختر دایی که این طرح را بفهمد پیدا نشد. من مدیر عامل باران را تعیین کردم ،چون در بانک شهر سمت داشتم و چیزی از این طرح نمی داند.شیوه اجرای این طرح در جلسات مختلف مکتوب و شفاهی معرفی شد و حتی دو بار در کمیسیون اقتصادی دولت در حضور وزیر اقتصاد و وزیر صنعت توضیح داده ام. حتی در زمان تصویب لایحه صندوق های فروشگاهی در مجلس من از طرف اتاق اصناف می رفتم و در کمیسیون اقتصادی مجلس بارها در بانک شهر جلسه گذاشتیم .یکی از شرکت هایی که به حضور در این طرح علاقه داشت بانک شهر بود که من مدیر عامل شرکت هوشمند سامانه همیان از مجموعه شرکت های این بانک هستم.موضوع این است که بدون اینکه مرزها بسته شود با توجه به مزایای این طرح مردم مجبور به خرید کالای غیر قاچاق شوند.

فارس؛ اما باید مراقب باشید مثل آقای عسکری در سازمان مالیاتی یک شبه حذف نشوید...
آقای عسکری می رود پست جدید می گیرد، ولی من بخش خصوص هستم و با بخشی جلو خواهم رفت که من را سر کار نگذارد. یا با مدیر عامل ایران ارقام جلو خواهم رفت(گرچه از منفعت بردن اشخاص بی خود سفته بازی همچون حمید . الف خشنود نیستم) یا با آسان پرداخت پرشین و یا msi و یا با آریا همراه جلو خواهیم رفت ... البته توسعه ریز کامپیوتر هم آمده و در پروژه هست ولی آنقدر قوی ظاهر نشده اند، ولی اینها می توانند اعتبار حداقلی را با خود جوینت کنند.در این طرح برای 400 هزار نفر به عنوان بازرس اشتغال ایجاد می شد.

فارس؛ در خصوص شرکت باران و تعداد پرسنل آن صحبت کنید.
باران در کل سه نفر نیرو دارد...

فارس؛ وقتی می پرسیدیم که نیروها کجا هستند می گفتند رفته اند نصب ...
(با تعجب) احتمالا نصب پارکومتر بوده چون طرحی را به آنها داده بودیم... بدانید که بدون تولید، به ازای هر 5 صندوق می توان یک نفر را به عنوان بازرس تعیین کرد. وقتی دستگاهی نیامده برای چه نیرو بگیریم و حقوق از کجا بدهیم؟ وقتی ماشین آلات نیامده چرا باید نیرو گرفت؟

فارس؛ چرا وقتی دیدید شش ماه سر کار گذاشته شده اید، چرا نرفته اید سراغ فروشنده دیگری ...
ما از خرداد 95 روی فراخوان جدید رفتیم. فسخ کردن کنتور سازی مستلزم زیان عده ای از سهامداران بود ... چرا باید فسخ می کردیم تا مردم زیان کنند.

فارس؛ حداقل چک های خود را می گرفتید...
من هیچ چکی نداده ام . من به عنوان طراح پروژه هیچ وقت وارد چک بازی نمی شوم. زرین کابل کوروش چک ها را داده بود و چک ها را از بابت سیستم خرید و فروش در شهریور ماه فسخ کرده بودند که به ما هم نگفته بودند و ما تازه فهمیدیم...فقط باران قرارداد را فسخ نکرده است. مدیر عامل کنتور سازی وقتی دیده بود مستقیم در اتاق اصناف می تواند قرارداد ببندد، با معطل کردن باران و از طرفی فسخ کردن قرارداد با زرین کابل می خواسته زرنگی کند، تا در اتاق اصناف مستقیم قرارداد ببندد.همه را سر کار گذاشته است...با آدم قد کوتاه نباید معامله کرد...یکسری بورس باز در این قضیه وارد شده اند ... من در نصب دستگاه چه کاره ام وقتی هنوز دستگاهی نیامده است؟

فارس؛ ایشان در مورد قرارداد ارسال کنتور به سوریه نیز همین نمایش را به اجرا گذاشت در حالی که سوریه به فشنگ و نان احتیاج دارد تا به کنتور...
آن زمان باید سازمان بورس خبردار می شد تا امروز این ناشر، طمع تخلفات بیشتر را نداشته باشد و نظارت این نهاد را امروز زیر سوال نبرد.

فارس؛ از صراحت لهجه و شجاعتی که برای این مصاحبه به خرج دادید ، سپاسگزارم.

 

با کنتور سازی ایران چه کنیم؟

گمانه زنی برای بازگشایی نماد کنتور سازی ایران در حالی صورت می گیرد که با کنار گذاشتن حسابرس شرکت از فهرست حسابرسان معتمد سازمان بورس تخلف این شرکت محرز شده است.

بر این اساس راهکارهایی که برای حل مشکل کنتور سازی در بازار وجود دارد ، در دو دسته قرار می گیرد. در دسته اول شرکت به بازار پایه اخراج شده و نماد سهم پس از بررسی تخلفات یا در بازار پایه مورد معامله قرار می گیرد و یا به کل از بازار اخراج می شود. در این حال سهامداران شرکت دچار ضرر و زیان سنگینی شده و مدیران شرکت نیز با جریمه سنگینی که در این روش می شوند ، الگویی برای مبارزه با تخلف در بورس شده و سبب اصلاح ساختار بازار و پیشگیری از فساد می شوند. اما در راهکار دوم سهامدار عمده به مدت مثلا سه ماه تعهد می دهد که کلیه سهام بازار را در قیمت بسته شدن نماد و یا یک قیمت توافقی از سرمایه گذاران بخرد و سپس با برگزاری یک مجمع سهم را از بازار بیرون ببرد. در این شیوه که حداقل 350 میلیارد تومان منابع برای جمع آوری 35 درصد شرکت در قیمت 5000 تومان نیاز هست ، سرمایه گذاران سهامدار نجات پیدا می کنند ، اما شیوه فساد آور کنتور در بازار اصلاح نخواهد شد و ممکن است دوباره از سوی دیگر شرکتها تکرار شود.

همچنین احتمالا سهامدار عمده کنتور سازی ایران این منابع را نخواهد داشت و درگیر نمی کند. باید عنایت داشت که در هر دو شیوه سهم حداقل برای یک تا چند سال متوقف خواهد بود/منبع: معیار

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 23 آبان 1395برچسب:شایعات و شنیده های بازار بورس ایران ،صورت های مالی ، کدال ، گزارش ، شفافیت ، اطلاعیه ، درامد ، فعالان ، بازار ، بورس, تکمبا ، ،شایعات , شنیده ها , اخبار,واسپاری ملت؛ عرضه اولیه , اقتصادی ,رانت , اطلاعات , گزارش , محرمانه , شایعات بورس, گروه بيمه ,كهمدا ,مرقام ,بفجر ,بکام,ختوقا ,بفجر ,خساپا ,پترول ,وغدیر ,فاذر ,بترانس,رتکو, بکاب,کهمدا ,خپویش ,ومعادن ,غمارگ ,مرقام ,تپکو ,غپاک ,کسرا ,کچاد ,ذوب ,خگستر ,بترانس ,بفجر ,ختوقا ,خپویش ,ذوب ,کچینى ,وساخت ,غبشهر ,ثتران ,فراور ,شپنا ,شخارک ,فلامی ,ثنوسا ,فولاد,هرمز ,ذوب ,توریل ,وقوام ,,فولاژ ,کنور,کیسون , فولاد, ,بترانس ,فسرب ,البرز ,پترول ,بترانس ,خودرو ,خگستر ,ذوب ,کچاد ,ولغدر ,کگل ,قندوشکر ,بترانس ,غمارگ ,خپویش ,ختوقا ,کچینى ,ذوب ,فولاد مبارکه ,وامید ,وغدیر ,خبهمن ,خکاوه ,ولو ,ومعادن ,بترانس, بترانس ,فملي , فاذر ,گروه دارويي ,ولصنم ,گروه قند و شکر،خساپا ,كيميا ,وگستر ,سقائن , بورس ,بازار , سهام , تهران ، سايپا، سرمايه‌گذاري بوعلي، سرمايه‌گذاري غدير، سيمان فارس و خوزستان، ليزينگ رايان سايپا، بانك صادرات، چادرملو، بانك تجارت، ملي مس، توسعه معادن فلزات، سرمايه‌گذاري صنعت‌و معدن، پتروشيمي اصفهان،سرمايه‌گذاري رنا، توسعه صنايع بهشهر، كنتورسازِي، گروه صنايع بهشهر ايران، فارسيت دورود، دارو‌سازي جابربن‌حيان، بانك كار آفرين، بانك ملت، سايپا آذين، گروه دارويي سبحان، ايران ترانسفو، بانك اقتصاد نوين، ليزينگ ايران، سرمايه‌گذاري توكافولاد، آذرآب، گل گهر، سرمايه‌گذاري توسعه ملي، سيمان تهران، سرمايه‌گذاري اميد، فولاد اميركبيركاشان، تكين كو، خدمات انفورماتيك، تولي پرس، مهركام پارس، بانك سينا، رينگ‌سازي مشهد، الكتريك خودرو شرق، سرمايه‌گذاري صندوق بازنشستگي، پتروشيمي شازند (اراك)، سرمايه‌گذاري بانك ملي ايران، سرمايه‌گذاري شاهد، قطعات اتومبيل ايران، فولاد مباركه، جوشكاب يزد، سيمان دورود، نيرومحركه , :: 18:3 :: توسط : ........

درباره وبلاگ
این سایت هیچ مسئولیتی در خصوص صحت و درستی اخبار و یا ذکر و عدم ذکر منابع ارسال خبر را بر عهده نمی گیرد. موضوعات مطروحه در این سایت فقط دیدگاه نویسندگان و بازدید کنندگان آن است و به هیچ وجه به منزله ارائه مشاوره جهت سرمایه گذاری تلقی نخواهد شد و بازدید کنندگان مسئولیت خرید و فروش های خود را به عهده خواهند گرفت. بدیهی است این سایت هیچ مسئولیتی در قبال سود و یا زیان بازدید کنندگان را نیز بر عهده نخواهد گرفت. این سایت با هدف آشنایی عموم مردم با بازار سرمایه راه اندازی شده است
نويسندگان
پيوندها
ساعت دیواری با گارانتی" class=text5> ساعت دیواری با گارانتی

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کسب درامد مطمئن از اینترنت و آدرس behtarinhay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.